divendres, 11 de març del 2016

PresentAcció Poètica: la Cava Poesia, 9 de març de 2016


Definició "presentAcció Poètica":
Recitacions d'obres literàries, preferentment acabades de publicar (o reeditades), tot i que es pot fer amb qualsevol text. L'acte se centra en una sola obra (excepcionalment poden ser diverses obres del mateix autor).
El format de la presentAcció Poètica és obert, ja que tothom hi pot intervenir, ja sigui per opinar sobre l'obra, o per recitar-ne textos. Es llegeixen o reciten parts de les obres, o les obres senceres. Preferentment, es faran en llocs públics, i al carrer.
Si la presentAcció Poètica es fa de forma improvisada, sense convocatòria prèvia, es considera un "assaig".
[cal tenir present que la presentAcció Poètica és una subcategoria de l’Acció Poètica.]

Fins aquí la definició de presentAcció poètica tal i com es va formular en els seus inicis. Però no es pot considerar una definició tancada o exclusiva, la presentAcció Poètica sempre està vinculada a l’acció (tal i com implica el mateix nom) i el llibre com a publicació, i mai no podrà definir-se sinó en la forma de materialitzar-se, en la immanència de l’esdeveniment.

El 9 de març de 2016 vam realitzar un seguit de presentAccions Poètiques a la JazzCava de Vic (dins el cicle "La Cava Poesia", que coordinen Núria Armengol i Ramon Boixeda), amb el següent programa: 

1) 20h:  Albert Tugues (Barcelona) presenta el seu poemari Balada de l’aprenent de poesia que tenia la mare puta.

2) 20.30h: Jesús Aumatell (Manlleu) presenta Cuerpo ausente, l’antologia bilingüe que ha fet de la poesia de Pep Rosanes-Creus (Roda de Ter), amb la intervenció de l’autor.

3) 21h: El figuerenc Àngel Rodríguez (Àngel Custodi) presenta i recita poemes de Neuropa profunda, amb acompanyament del guitarrista Jordi Vernet.

4) 21.30 h: La garrotxina Rosa M. Noguer presenta els llibres de poesia Cercles captius i Entre l’herba i la solitud.

5) 22h: Jordi Sala (Centelles) presenta L’instant obert, amb recitació de Monserrat Grau i Albert Prat, i acompanyament musical d'Ignasi Garolera (flauta), Arcadi Prat (violoncel) i Joan Silva (guitarra).


Tot seguit podeu veure vídeos de les intervencions:













2 comentaris: